spot_img
9.8 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalizeThe National Interest: Cum Occidentul nu a reușit să izoleze Rusia

The National Interest: Cum Occidentul nu a reușit să izoleze Rusia

-

Călătoria președintelui rus Vladimir Putin la Teheran a venit ca o încă o dovadă că, în ciuda încercării Occidentului de a izola Moscova din cauza operațiunii militare speciale din Ucraina, multe țări au adoptat o poziție neutră sau împărtășesc poziția Rusiei, se arată în articolul „Cum Occidentul nu a reușit să izoleze Rusia” publicată sâmbătă în revista americană The National Interest.

„Deși Rusia a fost din ce în ce mai izolată de Occident și de anumite instituții conduse de Occident, întâlnirile lui Putin de la Teheran indică un fenomen diferit și cu totul mai neliniştitor: în ciuda încercărilor continue ale factorilor de decizie europeni și americani de a organiza un front global unit împotriva Kremlinului, un o parte substanțială a lumii non-occidentale și-a menținut neutralitatea sau, ca în cazul Chinei și Iranului, a susținut în mod explicit Rusia”, a scris Mark Episkopos în articolul său.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, acordul de export de cereale din Marea Neagră „a încheiat o săptămână de diplomație rusă despre care experții spun că a fost menită să arate că campania occidentală de izolare economică și politică a Moscovei a eșuat”.

La Teheran, președintele Putin s-a întâlnit cu liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, precum și a purtat discuții cu președinții Iranului și Turciei, Ebrahim Raisi și Tayyip Erdogan. Liderul rus a participat la un summit în format Astana (Rusia, Iran și Turcia) pe tema reglementării siriene.

- Advertisement -

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img