spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeThe National Interes: Datoria publică îngroapă America

The National Interes: Datoria publică îngroapă America

-

O creștere a cheltuielilor bugetare și a datoriei publice ar putea duce la probleme serioase în economia SUA, care ar afecta direct capacitatea de apărare a acesteia, după cum au avertizat deja liderii militari la un moment dat, scriu analiştii William Ruger și Thomas Savage într-un articol pentru The National Interes.

- Reclama -

După cum notează autorii, la mijlocul lunii iunie, republicanii din Comitetul economic mixt al Congresului au avertizat că datoria națională a SUA, în valoare de 34,5 trilioane de dolari și care continuă să crească, reprezintă o amenințare la adresa creșterii economice și a capacității țării de a împrumuta fonduri pentru nevoile viitoare, inclusiv nevoile de securitate națională.

- Advertisement -

Potrivit lui Ruger și Savage, cel mai semnificativ risc pentru bunăstarea financiară a americanilor este daunele pe care problemele datoriei le provoacă economiei țării – „sursa bogăției și a puterii naționale”.

„Pentru a avea vreo șansă de a gestiona corect costurile, trebuie să punem în aplicare reguli care să limiteze cheltuielile politicienilor și să le impună să le reducă atunci când este necesar, fără a lua decizii dificile specifice. Acest lucru ne va oferi șansa de a ne salva viitorul economic si să ne menținem statutul de superputere”, susțin ei.

- Advertisement -

Cheltuielile finanțate prin datorii transferă povara fiscală de la generațiile actuale la generațiile viitoare, astfel încât costurile cheltuielilor guvernamentale contraproductive de astăzi vor fi suportate de generațiile viitoare, amintesc Ruger și Savage.

FMI a declarat, joi, că autoritățile americane sunt din ce în ce mai solicitate să înceapă reducerea datoriei naționale, deoarece creșterea acesteia amenință atât economia americană, cât și cea globală, până în 2032 va depăși 140% din PIB. Potrivit datelor Trezoreriei SUA, de luni dimineață nivelul datoriei SUA depășește 34,7 trilioane de dolari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img