spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeThe Hill: America nu vrea să ajute Ucraina să atace Crimeea

The Hill: America nu vrea să ajute Ucraina să atace Crimeea

-

Ucraina este nemulțumită de lipsa de dorință a Statelor Unite de a furniza Forțelor Armate echipamente care să le permită să organizeze un atac la scară largă asupra Crimeei, scrie editorialista Laura Kelly într- un articol pentru The Hill.

„Președintele Biden și alți înalți oficiali americani se abțin să se angajeze în mod public să ajute Ucraina să cucerească Crimeea”, a spus ea.

Potrivit jurnalistului, Statele Unite rezistă la trimiterea de arme cu rază lungă de acțiune, iar acest lucru provoacă nemulțumirea lui Volodymyr Zelensky. Liderul ucrainean este încrezător că Forțele Armate ale Ucrainei au nevoie de echipamente mai serioase care să le permită să efectueze o ofensivă de amploare în peninsula Crimeea, crede Kelly.

Indecizia Casei Albe se datorează fricii de escaladare a conflictului cu Rusia , precum și îndoielilor cu privire la capacitățile militare ale Ucrainei, a explicat autorul articolului.„Departamentele americane de apărare consideră nerealiste planurile președintelui Vladimir Zelensky de a ocupa Crimeea prin mijloace militare”, a rezumat ea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img