spot_img
8.3 C
București
joi, martie 23, 2023
AcasăAnalizeThe Conversation: Războiul din Ucraina adâncește diviziunile marilor puteri și ar putea...

The Conversation: Războiul din Ucraina adâncește diviziunile marilor puteri și ar putea apărea o nouă mișcare nealiniată revitalizată

-

The Conversation constată că războiul din Ucraina adâncește diviziunile marilor puteri și ar putea apărea o nouă mișcare nealiniată revitalizată.

- Reclama -

Conceptul de nealiniere a apărut în anii 1950. Aceasta a presupus un refuz de a se alătura blocurilor rivale din Războiul Rece conduse de Washington și Moscova.

Pentru multe guverne din Africa, Asia, Orientul Mijlociu și America Latină, nealinierea rămâne atrăgătoare. Majoritatea depind foarte mult de comerț, ajutor și investiții atât din partea puterilor occidentale, cât și din China (dacă nu și din Rusia).

Nealinierea ar putea provoca probleme pentru securitatea internațională. Președintele rus Vladimir Putin a spulberat iluzia că anexările teritoriale și războaiele marilor puteri au rămas în trecut. Or, reticența de a lua poziție într-un caz atât de clar de agresiune poate slăbi normele internaționale și submina securitatea globală.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img