spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizeThe Atlantic: NATO s-ar putea dezintegra până în 2025 din cauza conflictului...

The Atlantic: NATO s-ar putea dezintegra până în 2025 din cauza conflictului din Ucraina și a posibilei apropieri dintre Statele Unite și Putin

-

NATO s-ar putea dezintegra până în 2025 din cauza conflictului din Ucraina și a posibilei apropieri dintre Statele Unite și președintele rus Vladimir Putin, scrie The Atlantic.

- Reclama -

„Catalizatorul imediat al colapsului va fi războiul din Ucraina. Acest lucru va duce la o scindare a Alianței Nord-Atlantice, iar statele europene nu sunt pregătite pentru o astfel de dezvoltare a evenimentelor”, se arată în publicație.

Articolul notează că interesele Europei în domeniul securității și prioritățile Partidului Republican din SUA sunt foarte diferite. Prin urmare, europenii trebuie să se pregătească pentru o politică independentă dacă Donald Trump va ajunge la putere . 

„Acest lucru va face din Statele Unite un aliat mai puțin de încredere pentru Europa și va trebui să fie pregătită pentru o astfel de întorsătură. Dacă Washingtonul încetează să finanțeze Ucraina, atunci Europa nu va putea compensa pierderea ajutorului”, scrie jurnalistul.

În opinia sa, este timpul ca liderii europeni să facă planuri pentru o situație în care Casa Albă distruge NATO și caută o apropiere de Putin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img