spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizeTesla acuză birocrația germană

Tesla acuză birocrația germană

-

Constructorul american de automobile electrice Tesla a criticat procesul îndelungat de aprobare prin care trebuie să treacă pentru a putea construi o uzină de asamblare a automobilelor electrice în apropiere de Berlin, transmite DPA conform Agerpres.

- Reclama -

Într-o scrisoare făcută publică joi, Tesla susţine că viitoarea sa uzină ar ajuta la combaterea încălzirii globale prin extinderea mobilităţii electrice. Cu toate acestea, procesul îndelungat de aprobare impus de legislaţia germană este în contradicţie cu urgenţa implementării unor astfel de proiecte de care este nevoie pentru combaterea schimbărilor climatice, subliniază constructorul auto american.

Pentru Tesla „este deosebit de iritant” că nici la 16 luni după ce a depus cererea nu există un calendar clar cu privire la eliberarea autorizaţiei definitive.

„Cea mai gravă problemă”, susţine Tesla, este că în conformitate cu actualele legi şi proceduri, proiectele destinate combaterii schimbărilor climatice şi cele care accelerează această problemă sunt tratate în mod egal.

Miliardarul american Elon Musk, care în decurs de 16 ani a transformat Tesla dintr-un start-up în cel mai valoros constructor auto din lume, vrea să construiască rapid o uzină în Germania, la Gruenheide, în apropiere de Berlin. Comparativ, uzina Tesla din Shanghai a fost terminată în doar 11 luni.

Construcţia uzinei din Germania a demarat graţie unei autorizaţii temporare, în condiţiile în care o autorizaţie definitivă din partea landului Brandenburg nu a fost încă emisă până nu vor fi soluţionate plângerile formulate de ONG-urile de mediu şi cele ale locuitorilor din zona unde ar urma să fie construită viitoarea uzină.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...