spot_img
11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăExterneTerorist arestat în incidentele de pe granița sârbo maghiară/ Allah e mare,...

Terorist arestat în incidentele de pe granița sârbo maghiară/ Allah e mare, au scandat migranții/ FLUX 24 TRANSMITE LIVE VIDEO DE PE GRANIȚA SERBIEI CU UNGARIA

-

LIVE VIDEO:

Ungaria a anunțat miercuri că a arestat 29 de migranți în timpul ciocnirilor de la frontiera sa din sud cu Serbia, inclusiv unul pe care l-a descris drept „terorist identificat”, informează Reuters, conform Agerpres.

Gyorgy Bakondi, consilier de securitate al premierului Viktor Orban, a declarat că 20 de ofițeri de poliție au fost răniți în violențe, în timp ce migranții aruncau cu pietre și bucăți de beton în polițiștii care foloseau tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

- Advertisement -

„Poliția a capturat de asemenea un terorist identificat”, a mai anunțat Bakondi la televiziunea de stat M1, fără a da mai multe detalii, notează Reuters.

Incidente între refugiații și forțele de ordine maghiare au avut loc miercuri dimineață. Trupele de ordine maghiare au folosit tunurile de apă și gaze lacrimogene. Refugiații scandează: Merkel, Merkel. Și Allah e mare.

- Advertisement -

Zeci de migranți au reușit să intre miercuri seară pe teritoriul Ungariei, după mai bine de o oră de confruntări cu polițiștii ungari la punctul de trecere a frontierei Roszke-Horgos, venind dinspre Serbia, transmit AFP și Reuters.

Ei au reușit să smulgă grilajul pus de-a latul celor două căi de acces către Ungaria, după care au avansat, iar forțele de ordine ungare s-au retras 50 de metri și au ripostat cu gaze lacrimogene.

În confruntări au fost răniți cel puțin douăzeci de polițiști ungari, potrivit guvernului de la Budapesta.

Migranții, originari din Orientul Mijlociu, mai ales din Siria și Irak, par să nu profite de intrarea pe teritoriul ungar, ci mai degrabă ‘să-și regleze conturile’ cu forțele de ordine ungare, care începând de luni noaptea le împiedică trecerea spre Europa Occidentală.

La începutul serii, circa 20 de polițiști sârbi au intervenit la rândul lor în încercarea de a-i convinge pe migranți să renunțe la intenția de a intra în Ungaria. Responsabilul cu refugiații în guvernul sârb, Aleksandar Vulin, s-a deplasat în persoană la locul incidentelor pentru a calma situația.

Anterior, autoritățile de la Budapesta au cerut Serbiei să acționeze contra migranților care ”atacă” poliția ungară la granița comună.

”Un grup de migranți agresivi atacă poliția ungară cu pietre și bucăți de beton”, a declarat ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, pentru postul public de televiziune. ”Acest atac vine din Serbia, de pe teritoriul sârb. De aceea, i-am cerut ferm omologului meu sârb să le ceară autorităților sârbe să acționeze imediat împotriva acestui grup de migranți agresivi”, a spus șeful diplomației ungare.

Acesta este primul incident de acest tip înregistrat după ce Ungaria și-a închis frontiera cu Serbia, pe 15 septembrie la ora 00:00.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img