spot_img
26.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeTermoficarea Capitalei a ajuns pe mâna deștepților băieți din Cluj "specialiști" în...

Termoficarea Capitalei a ajuns pe mâna deștepților băieți din Cluj „specialiști” în preluări de companii

-

Președintele Termoenergetica, Lotrean Adrian-Florin, este practician în insolvență. Lotrean este asociat în CB Nextgen Expert SRL, alături de Alexandru Ionuț Tănase (și el practician în insolvență). Tănase este administrator la firma Comprest SA care deține contractul de salubrizare și deszăpezire din Brașov. Tănase a fost administrator și la Impetum Investement SA, firmă pe care Lotrean a împrumutat-o cu mai mult de 230.000 de euro.În spatele grupului Impetum, sau Casa de Insolvență Transilvania, stă adevăratul șef al grupării de “lichidatori clujeni”, pe numele sau Andrei Cionca, cel care prin relațiile sale politice a determinat numirea lui Adrian Lotrean (angajatul sau) în poziția de președinte al Consiliului de Administrație al Termoenergetica București. Miza: sutele de milioane de euro destinate reabilitării/ modernizării sistemului de termoficare din Capitală, scrie Psnews.

- Reclama -

Cionca controlează o suveică de companii și “fonduri de investiții”, fiind implicat în cele mai controversate falimente/ preluări ostile petrecute în ultimii 15 ani în România. Cionca, fiul unui judecător influent din zona de Vest a României, gestionează afaceri de sute de milioane de euro.Cionca este fondatorul Casei de Insolvență Transilvania- CITR, unul dintre cei mai importanți jucători din insolvență din România. În timp, el și asociații lui au dezvoltat mai multe branduri pe care le-au reunit, în anul 2018, în Impetum Group SRL. Majoritatea de 52% din această firmă o dețin Andrei Valentin Cionca și soția sa, Lăcrămioara Andreea Cionca-Anghelof (care este și administrator), mai afirmă sursa ciitată.

Ziare.com relateză că “CITR și asociații ei au avut mai multe problem cu legea. Cel mai cunoscut caz a fost dosarul în care DIICOT a cercetat un grup infracţional organizat înfiinţat acum vreo 20 de ani de Andrei Valentin Cionca, patronul CITR, precum şi de nevasta acestuia, Cionca Anghelof Andreea Lăcrimioara, și asociații săi Radu Lucian Lotrean, Vasile Godîncă, Ion Florin Brisc şi Popa Sorin Anton. Printre societăţile aflate în insolvenţă vizate de DIICOT au fost Leonardo, Romplumb, Victoria Holding, dar şi fabuloasa insolvenţă a societăţii Mox Construction, constructorul complexului Tower din Cluj”.

Cionca și CITR au mai fost cercetați și de DNA pentru lichidarea firmei Romstrade și insolvenţa societăţii Mox Construction, constructorul complexului Tower din Cluj. De asemenea, CITR SPRL a mai fost acuzată în presă că preia abuziv anumite firme folosindu-se de postura de administrator judiciar.

Șeful Termoenergetica, Adrian Florin Lotrean, figurează ca partener la CITR SPRL până la sfârșitul lui 2020, companie de la care încasa anual aproape 1,2 milioane lei. Retragerea lui Lotrean din CITR are legătura cu preluarea controlului la Termoenergetica și eventualele scandaluri privind licitațiile de refacere a rețelei de conducte de transport a agentului termic, cu o miza de circa 300 de milioane de euro din bani europeni, mai spune PSnews.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...