spot_img
2.4 C
București
joi, decembrie 19, 2024
AcasăAnalizeTerheș: Votul Austriei de a bloca în mod abuziv aderarea României la...

Terheș: Votul Austriei de a bloca în mod abuziv aderarea României la Schengen este un act de flagrantă corupție politică

-

Parlamentul European a organizat o dezbatere de urgență pe data de 13.12.2022 în urma blocării aderării României la spațiul Schengen de către Austria, care s-a folosit de dreptul de veto.

- Reclama -

Vorbind pe acest subiect, europarlamentarul Cristian Terheș a expus public faptul că firme austriece au dorit să șantajeze România pentru a primi acces facil la resurse pe care Austria nu le are și că, în timp ce lideri europeni vorbesc despre „solidaritate europeană”, firme austriece nu au o problemă să facă în continuare afaceri bănoase în Rusia.

- Advertisement -

Prezentăm în continuare traducerea discursului europarlamentarului Cristian Terheș:

„Doamnă Comisar, stimat Președinte,

- Advertisement -

votul Austriei de a bloca în mod abuziv aderarea României la Schengen este un act de flagrantă corupție politică.

Acest vot a demonstrat, de asemenea, că cancelarul PPE al Austriei Karl Nehammer este o marionetă a președintelui rus Vladimir Putin și vârful de lance rusesc care subminează proiectul european din interior.

România a obținut, cu un preț mare, dreptul național de a face parte din Schengen.

De 11 ani Comisia UE și Parlamentul afirmă că România îndeplinește toate condițiile de a face parte din această zonă, dar nu am reușit să ne exercităm acest drept în acest moment din cauza falselor pretexte ale politicienilor corupți austrieci.

Destul! Până aici!

Românie nu este sacul de box al nimănui pentru ca cineva sau un partid politic [să-l folosească] pentru a obține puncte politice în țările lor.

Adevărul, însă, este că firme din Austria au încercat să șantajeze România pentru a le oferi acces mai ușor și mai ieftin la resursele noastre, pe care Austria nu le are.

Asftel de comportament imperialist este inacceptabil.

În timp ce diferiți lideri UE vorbesc despre “solidaritatea Europeană”, firme austriece, ca banca Raiffeisen de exemplu, nu au o problemă să funcționeze în continuare în Rusia.

Solicit Comisiei [Europene] să ia toate măsurile necesare pentru a sancționa actuala conducere a Austriei și toate afacerile [austriece] ce desfășoară încă activități în Rusia.

Mulțumesc.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img