spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeTerheș cere demisia lui Leyen

Terheș cere demisia lui Leyen

-

Europarlamentarul Cristian Terheș a solicitat în plenul Parlamentului European demisia Ursulei von der Leyen.

- Reclama -

„Ursula von der Leyen trebuie demisioneze imediat și necondiționat din poziția de Președinte al Comisiei Europene ca urmare a faptului că acțiunile ei sunt în momentul de față anchetate penal de către Parchetul European (EPPO)”, a cerut europarlamentarul Cristian Terheș în Plenul Parlamentului Europena pe data de 17.10.2022.

Prezentăm în continuare discursul integral din Parlamentul European:

„Domnule președinte, dragi colegi,

Ursula von der Layen trebuie să demisioneze imediat și necondiționat din poziția de Președinte al Comisiei Europene ca urmare a faptului că acțiunile ei sunt în momentul de față anchetate penal de către Parchetul European (EPPO).

EPPO tocmai ce a anunțat acum câteva zile că investighează modul în care au fost semnate contractele între Comisia Europeană și producătorii de vaccinuri.

Aceasta este ceea ce Curtea Europeană de Conturi tocmai a făcut public într-un raport acum câteva zile, și citez:

“Comisia a semnat, până în noiembrie 2021, contracte în valoare de 71 miliarde de euro în numele statelor membre ca să achiziționeze până la 4,6 miliarde de doze de vaccin COVID-19.”

Asta înseamnă că [Ursula] a achiziționat 10 doze de vaccin pentru fiecare cetățean UE pe baza unor contracte ce nu au fost prezentate niciodată publicului.

Acesta este modul în care contractele pe care le-a semnat cu aceste companii farmaceutice au fost prezentate publicului.

Cum este asta posibil acest lucru într-o Uniune Europeană care este chemată a fi transparentă cu modul în care folosește banii oamenilor?

Așa că, solicit şi fac apel din nou pentru demisia imediată și necondiționată [a Ursulei von der Leyen]!

Vă mulțumesc!”

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img