spot_img
21.2 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeTeodor Mărieș: Dosarul Mineriadei este cel făcut de Dan Voinea

Teodor Mărieș: Dosarul Mineriadei este cel făcut de Dan Voinea

-

Nu este meritul sau munca echipei de procurori de la Secţia Parchetelor Militare care are acum dosarul Mineriadei, ci este munca depusă de generalul Dan Voinea şi procurorul militar Vasile Doană şi munca depusă în perioada 2005-2007, după ce Asociaţia „21 Decembrie” a depus o plângere penală referitor la dosarul Mineriadei, a declarat, pentru News.ro, Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie”, după anunţul oficial privind inculparea fostului preşedinte Ion Iliescu, a fostului premier Petre Roman şi a fostului şef al SRI Virgil Măgureanu pentru infracţiuni contra umanităţii.

- Reclama -

 „Nu este meritul sau munca echipei de procurori de la Secţia Parchetelor Militare care are în acest moment dosarul Mineriadei. Este munca pe care au depus-o generalul Dan Voinea şi procurorul militar Vasile Doană, este munca depusă în perioada 2005-2007, după ce Asociaţia 21 Decembrie a depus o plângere penală şi a oprit prescrierea, pentru că la 15 ani de atunci se prescriau crimele din iunie 1990. Prin mobilul dosarului Revoluţiei am depus şi un dosar al Mineriadei, pentru că nicio organizaţie şi nicio persoană nu şi-a asumat acest lucru şi atunci am fost nevoiţi să o facem, având în vedere că Asociaţia «21 Decembrie» este participantă în Piaţa Universităţii în 13 iunie. Am oprit prescrirea atunci şi tot ce au muncit procurorii militari până în 2007 când li s-a luat dosarul, practic acestea sunt probe adunate, probe pe care le-am depus la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care a dat verdictul de crimă împotriva umanităţii în perioada respectivă”, a declarat Teodor Mărieş.

Preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie” a adăugat că nu este surprins de evoluţia dosarului şi este de părere că cei care au ieşit în stradă la data de 13 iunie 1990 sunt eroi, deşi mulţi dintre ei acum nu mai sunt în viaţă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...