spot_img
28 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasămediuTeodor Atanasiu: Avem voturile pentru MRU

Teodor Atanasiu: Avem voturile pentru MRU

-

Opoziţia are majoritate în Parlament la votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, în condiţiile în care sunt asigurate, pe lângă voturile liberalilor, şi cele ale UNPR, UDMR şi minorităţi naţionale, dar este nevoie de prezenţă, afirmă liderul PNL Teodor Atanasiu, citat de Mediafax.

- Reclama -

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, duminică seară, la B1 TV, că, bazându-se pe declaraţiile de până în prezent ale grupurilor parlamentare, opoziţia are aproape 300 de voturi, în condiţiile în care pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE este nevoie de voturile favorabile din partea a 278 de parlamentari.

„Având în vedere cele exprimate de grupurile parlamentare, e clar că se întruneşte o majoritate. Avem spre 300 de voturi. Sunt necesare 278 de voturi. Pentru a obţine voturile, ar trebui însă ca aproape toţi parlamentarii să fie prezenţi. Am înţeles că se doreşte să nu existe cvorum. Din partea PSD se doreşte să nu existe cvorum”, a spus Atanasiu la B1.

Întrebat dacă PNL a negociat cu UNPR şi UDMR pentru votul la Ungureanu, Atansiu a spus că nu a fost nevoie de negocieri.

„Încă de la anunţul de nominalizare a lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru conducerea SIE, atât UDMR, cât şi UNPR s-au exprimat imediat ca favorabili acestei propuneri, nu a fost nevoie de negocieri”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

Întrebat dacă UNPR a trădat PSD prin faptul că îl va vota pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe, Atanasiu a spus: „Nu. Aici vorbim de ocuparea unui post de director la o istituţie care nu e subordonată Guvernului. Cei de la guvern voiau un om pe care să îl manevreze ei. Ei nu se împotrivesc pentru că e Ungureanu, ci pentru că nu e al lor”.

Liderul PNL a mai spus că votul în plen ar putea fi luni sau marţi, când este ultima zi a acestei sesiuni parlamentare.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului sunt convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea SIE, şedinţa fiind programată pentru ora 13.30.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...