spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăActualitateTeleviziunea maghiară: Ședință de criză în Germania din cauza demonstrațiilor din Est....

Televiziunea maghiară: Ședință de criză în Germania din cauza demonstrațiilor din Est. Proporția germanilor care cred că războiul a fost de fapt răspunsul Rusiei la provocările NATO a crescut de la 29 la 40%

-

Reprezentanții mai multor state germane au susținut o ședință de criză, deoarece în partea de est a țării sunt din ce în ce mai multe demonstrații împotriva inflației fulminante și a prețurilor mari la energie. Ei se tem că protestele ar putea deveni mai radicale decât cele actuale. Între timp, un sondaj recent a arătat că proporția germanilor care cred că războiul a fost de fapt răspunsul Rusiei la provocările NATO a crescut de la 29 la 40%. Ceea ce este explicat de o parte a presei și de autorii sondajului drept răspândire a propagandei rusești, a informat televiziunea maghiară M1.

- Reclama -

Tensiunea stradală se intensifică în statele est-germane, miniștrii de interne negociază deja, după cum a relatat televiziunea publică germană. Autoritățile se tem că mișcările de protest vor deveni și mai radicale, transformându-se într-un fel de demonstrații anti-establishment. Prin urmare, la Erfurt, capitala regiunii Turingia, a avut loc o consultare de criză, la inițiativa ministrului de Interne.

Cea mai mare problemă în Germania este creșterea prețurilor la energie. Factura de gaz a unei curățătorii chimice din Berlin a crescut drastic, de aproape șase ori. Ei plătesc 6.500 de euro pe lună, sau mai mult de 2,5 milioane HUF.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img