Telenovela alegerilor de la Moldova Nouă s-a încheiat: Se reiau alegerile fără Adrian Torma (PSD)

0
16

Telenovela alegerilor din Moldova Nouă a luat sfârșit. Înalta Curte de Justiție a hotărât că alegerile locale vor fi reluate fără candidatura fostului primar Adrian Torma (PSD).

Incertitudinea vizavi de conducerea oraşului din Clisura Dunării a luat sfârşit, fiindcă şi după mai bine de trei luni de la alegerile locale, Moldova Nouă nu are încă primar. Deşi iniţial ar fi câştigat alegerile, Adrian Torma, fostul edil, a fost acuzat că le-ar fi fraudat, dar, se pare, că nici n-ar fi avut voie să candideze, potrivit BEC . Din proces în proces, s-a ajuns ca oraşul să fie sub o conducere interimară, secretarul Florin Ciovela fiind cel care asigură acest interimat. Aşteptarea a luat sfârşit, fiindcă în şedinţa de ieri, 13 ianuarie 2021, la recursul BEC pentru Alegerea Autorităţii Administraţiei Publice Locale din 2020 şi recursurile PNL Caraş-Severin şi intervenientul Damian Cristian Iuliu la sentinţa de la Timişoara (care l-a declarat câştigător pe Torma), aceasta a fost anulată, scrie Caon.

Torma a fost ales primar la Moldova Nouă susținut de PNL. Mai apoi a trecut la PSD. El și-a anunțat de mai multe ori demisia din fruntea Primăriei, dar a renunțat.