spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăDezvaluiriTelefonul lui Coldea

Telefonul lui Coldea

-

 O să vă dau doar două exemple, despre care nu am scris nimic până acum. Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, trimitea sesizări privind neregulile în declarațiile de avere ale demnitarilor la ANI, sub forma unei note care ulterior era restituita. Dealtfel există și un protocol între ANI și SRI pe modelul parchetelor și DNA. Dosarul pleca de la ANI fie direct prin sesizarea instanței fie la Parchetul General atunci când erau indicii de comitere a unor fapte penale. Foarte multe din dosarele ANI au avut la bază sesizările formulate de gen. Florian Coldea / Maior, sesizari care nu puteau fi ignorate, institutional vorbind, scrie Dan Andronic în Evenimentul Zilei.

Nu este o explicație, ci o prezentare a realităților pe care o mare parte a ziariștilor-grefieri o ignoră. 
Popovici, Adamescu, Ghiță, contra unui DNA care intimidează judecători, are complete de instanță extrem de înțelegătoare, tergiversează dosarele și întocmirea contestațiilor.Doar ca să arate că poate că SRI s-a retras din Operațiunea „Noi suntem Statul”, dar DNA a rămas! Sub atenta supraveghere a cuplului „regal” Coldea-Kovesi, a scris Andronic pe facebook.

- Advertisement -

Un alt exemplu este cel referitor la declanșarea unei acțiuni a Consiliului Concurenței împotriva unor companii de publicitate, caz extrem de mediatizat și care s-a lăsat cu amenzi grave. Sunt în posesia unor mărturii clare care atestă faptul că această anchetă a plecat de la un telefon dat de gen. Florian Coldea unui “subordonat” de la Consiliul Concurenței, în urma rugăminții pe care i-a adresat-o proprietara unei companii de publicitate cu care Florian Coldea colabora îndeaprope la aceea vreme. N-a contat că era vorba de companii de publicitate cu renume în domeniu, cu acționari americani sau europeni de prestigiu, ci a contat interesul local. Era vorba despre o piesă importantă din Operațiunea „Noi suntem Statul”, mai scrie Andronic.

INTEGRAL ARTICOLUL LUI DAN ANDRONIC

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img