spot_img
28 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăEconomieComertȚeapa biletelor gratuite la Wizz Air: Cardurile a mii de români, GOLITE

Țeapa biletelor gratuite la Wizz Air: Cardurile a mii de români, GOLITE

-

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a anunțat, miercuri, că mii de români au rămas fără bani pe card, după ce au fost păcăliți să dea un share unui anunț în numele companiei Wizzair, transmite Observatorul Antenei 1.

În urmă cu două săptămâni, hackerii au lansat mai multe pagini web false în numele majorităţii companiilor aeronautice, respectiv un site fals pentru Tarom, alt site fals pentru Blue Air, altul fals pentru Wizzair.

- Reclama -

Internauții erau rugați să-și dea datele personale pentru a putea câștiga 2 bilete de la acea companie dacă dădeau share paginii respective.

Mulți s-au prins că e o păcăleală şi au dat dat sfoară în țară.

Însă, experţii IT spun că hackerii au vrut doar să testeze piaţa, iar astăzi au revenit cu altă pagină falsă. Una singură, în numele WizzAir.

Ideea a rămas aceeași: completezi datele persoane, dar acum ţi se cerea să bagi şi datele unui card bancar, dai share şi poţi să câştigi 2 bilete gratuite.

Însă, dacă respectai toţi paşii… rămâneai fără bani. Iar 19.000 de persoane au dat share.

Cei de la CERT.ro au postat pe pagina lor de Facebook un anunț privind această nouă schemă de phishing, pentru a-i atenționa pe internauți.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...