spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeȚările G7 ar pierde 83 de miliarde dolari dacă va confisca active...

Țările G7 ar pierde 83 de miliarde dolari dacă va confisca active rusești

-

Confiscarea activelor Moscovei de către țările G7 le-ar putea costa aproape 83 de miliarde de dolari – aceasta este suma pe care au investit-o în economia rusă, a calculat RIA Novosti pe baza datelor de la serviciile naționale de statistică.

- Reclama -

Conform calculelor agenției, volumul investițiilor directe în economia rusă a membrilor G7 la sfârșitul anului 2022 (nu există date mai recente în acest moment) se ridica la 82,8 miliarde de dolari.

- Advertisement -

Cel mai mare investitor a fost Marea Britanie, cu active estimate la 18,9 miliarde de dolari, conform celor mai recente date disponibile. Urmează Germania (17,3 miliarde), Franța (16,6 miliarde) și Italia (12,9 miliarde dolari). Investițiile de la investitorii americani s-au ridicat la 9,6 miliarde de dolari, japonezi – 4,6 miliarde și canadieni – 2,9 miliarde.

Liderii țărilor G7, vineri, într-o declarație de după summitul din Italia, și-au confirmat oficial intenția de a acorda Ucrainei împrumuturi în valoare de aproximativ 50 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului, care vor fi rambursate din veniturile din activele înghețate ale Rusiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img