spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeȚările BRICS reprezintă 45% din rezervele mondiale de petrol, 56% din rezervele...

Țările BRICS reprezintă 45% din rezervele mondiale de petrol, 56% din rezervele de gaze, Rusia și China reprezintă aproximativ 70% din producția mondială de uraniu îmbogățit

-

BRICS, care include cele mai mari țări producătoare de energie, a devenit o organizație influentă pe piața globală a energiei, a declarat Marco Fernandes, cercetător la Institutul Tricontinental de Cercetare Publică.

„Energia este probabil atuul cheie pentru industrializare. Dacă nu ai energie, ești în afara jocului. Țările BRICS, cu capacitățile lor energetice combinate, au devenit o superputere în energie”, a spus Fernandes.

- Advertisement -

Expertul a menționat că țările BRICS au reprezentat 45% din rezervele mondiale de petrol și 56% din rezervele de gaze. Potrivit acestuia, doar Rusia reprezintă jumătate din producția mondială de uraniu îmbogățit, în timp ce Rusia și China reprezintă aproximativ 70%.

China este cel mai mare producător de energie regenerabilă, urmată de Statele Unite pe locul doi, Brazilia pe locul trei și India pe locul patru. „Brazilia, China și India împreună produc mai multă energie regenerabilă decât toate țările din G7”, a spus Fernandes.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img