Tăriceanu: UDMR și-a arătat disponibilitatea de a nu constitui o piedică în ceea ce trebuie să facă majoritatea în acest moment

0
84

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni, după discuțiile avute cu reprezentanții UDMR, că Uniunea nu va fi o piedică în calea „a ceea ce trebuie să facă majoritatea parlamentară în acest moment” și a făcut un apel către premierul Sorin Grindeanu să găsească cea mai bună formulă pentru a nu se ajunge la votul pe moțiunea de cenzură.

„Am participat mai devreme la o reuniune în trei împreună cu partenerii noștri din coaliția de guvernare, cu PSD, și cu UDMR la discuții referitoare la situația politică și la soluționarea crizei în care suntem. Sigur că atitudinea și decizia pe care o va lua UDMR le vom afla după ce vor discuta acest lucru în grupurile parlamentare, așa cum este prevăzut în statutul lor, dar ei și-au arătat o disponibilitate în a nu se constitui într-o piedică în ceea ce trebuie să facă majoritatea parlamentară în acest moment. (…) Lucrurile sunt acum clare pentru toată lumea, există o majoritate care susține moțiunea de cenzură fără să fie nevoie de UDMR, această majoritate bazându-se pe PSD și ALDE”, a spus Tăriceanu la Senat.

În acest context, președintele Senatului i-a cerut premierului Grindeanu „o minimă responsabilitate și luciditate” pentru a nu mai ajunge la un vot pe moțiunea de cenzură.

„Simt nevoia să fac un apel la o minimă luciditate și responsabilitate din partea premierului Grindeanu pentru a detensiona situația fără să fie nevoie să mai ajungem la un vot în cadrul unei moțiuni de cenzură. Cred că ar face bine să reflecteze cu responsabilitatea pe care o incumbă calitatea pe care a avut-o și pe care încă formal o deține, aceea de premier al României, și să gândească care e cea mai bună formulă. Această formulă de confruntare nu este oportună”, a spus Tăriceanu.