spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizeTăriceanu se spală pe mâini de referendum

Tăriceanu se spală pe mâini de referendum

-

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că absenteismul de la urne, în cadrul referendumului pentru familie, arată lipsa de interes pe acest subiect, nu este succesul sau eşecul cuiva, criticând reacţiile USR sau ale lui Dacian Cioloş.

„Nu am făcut nicio analiză la nivelul partidului, pentru că referendumul nu e organizat de ALDE. Am spus că în acest referendum trebuie să dăm posibilitatea simpatizanţilor şi membrilor noştri să voteze conform propriilor convingeri. Ce am văzut în spaţiul public şi nu îmi place. Referendum e neconcludent pentru că nu s-a atins cvorumul necesar pentru validarea lui. Această logică pe care o văd, la USR, mişcarea domnului Cioloş, eu nu o înţeleg. Cred că trebuie găsit un numitor comun. Cred că, odată referendumul încheiat, trebuie să ne concentrăm pe alte probleme.Reflectă o lipsă de interes a cetăţenilor pe acest subiect. Nu că referendumul ar fi un succes sau un eşec. Estimam că 85% va fi în favoarea, văd că cifra depăşeşte 90%, în această privinţă, o opţiune a fost clar exprimată, dar insuficiet ca referendumul să fie validat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...