spot_img
26.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeTăriceanu se dă bine pe lângă reprezentanții băncilor

Tăriceanu se dă bine pe lângă reprezentanții băncilor

-

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis reprezentanţilor Asociaţiei Române a Băncilor, marţi la Parlament, pentru dezbaterea măsurilor OUG 114 în sectorul bancar, că parlamentarii sunt deschişi la discuţii şi nu vrea să aibă impresia că sunt pe „teritoriu minat sau ostil”, transmite Mediafax.

- Reclama -

„Întâlnirea de azi e prilejuită de faptul că OUG 114. A intrat practic în dezbatere în Parlament şi în ordinea constituţională, Senatul este prima Cameră de dezbatere. Am discutat cu foarte mulţi dintre colegii mei senatori şi nu numai, de exemplu dl Vosganian şi dl Gerea sunt reprezentanţi din Camera Deputaţilor. Este evident că acesta nu este un dialog academic, e un dialog practic, pentru că fără a nega scopul OUG, am văzut o serie de reacţii în domeniul bancar pe care vrem să le discutăm cu dvs ca să le înţelegem mai bine. Intenţia OUG 114 în ceea ce priveşte sectorul bancar a fost, nu ascund, de a pune presiune legat de creditele acordate mediului economic, cât şi persoanelor private. Vreau să facem lucrurile într-o logică liberală. Vrem din această OUG să protejăm şi interesul consumatorilor, clienţilor băncilor, dar trebuie să ţinem cont şi de interesul băncilor, pentru că ele trebuie să facă profit. Vrem să existe în final o negociere din care cineva să câştige totul şi alţii să piardă totul. Trebuie să fie un win-win, să aibă toată lumea de câştigat”, a declarat preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu în debutul întâlnirii.

Acesta a adăugat că din discuţiile pe care le-a avut, săptămâna la comisia economică a Senatului, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, Banca Naţională şi-a arătat disponibilitatea în legătură cu modalitatea stabilirii ROBOR. Tăriceanu a vorbit şi despre subiectul activelor care trebuie să rămână impozitabile, precizând că trebuie văzut dacă ar putea fi aduse modificări în acest sens prevederilor OUG 114.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...