AcasăJustitieTăriceanu: Scandalul din DNA e abia la început

Tăriceanu: Scandalul din DNA e abia la început

-

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a răspuns joi, că scandalul din DNA este abia la început, întrebat fiind dacă declaraţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, va opri situaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Tăriceanu a mai declarat că procurorul general, Augustin Lazăr, nu s-a remarcat până acum decât ca fiind „un aghiotant” al şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Scandalul din DNA de abia e la început. Apar elemente noi, din câte am văzut astăzi, fostul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Ploieşti aduce şi el elemente suplimentare legate de practicile curente de la unitatea de elită, deci cred că ceea ce ar fi trebuit să facă procurorul general (Augustin Lazăr – n.r) era să îi suspende pe toţi de acolo şi să înceapă o cercetare serioasă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, acesta a precizat că nu a discutat cu Toader despre decizia pe care cel din urmă a luat-o faţă de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Noi vrem să respectăm acest angajament de a nu interfera factorul politic în justiţie. De aceea am lăsat ministrului, care are atribuţiile constituţionale, să analizeze şi, sigur, mai departe este responsabilitatea domniei sale de a anunţa ceea ce crede de cuviinţă”, a adăugat Tăriceanu.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...