Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu consideră că dosarul în care este cercetat Bogdan Olteanu reprezintă o ”poveste extrem de dubioasă și cusută cu ață albă”, afirmând că acesta nu ar fi putut să facă ceea ce susțin procurorii.

”Sunt multe considerente pentru care cred că această poveste este extrem de dubioasă și cusută cu ață albă. Îl cunosc bine pe Bogdan Olteanu, nu ar fi făcut așa ceva mai ales că era o adversitate cruntă între Realitatea și PNL. Eram cu toții vizați, ne simțeam permanent atacați și atacurile acestea publice fără îndoială că au avut un efect. După o guvernare cum a fost cea din 2004 — 2008, noi am obținut un scor foarte bun, am obținut 20%, dar cred că în orice țară normală în care lucrurile ar fi decurs corect, probabil că PNL ar fi câștigat alegerile. (…) Nu am aflat ulterior nimic de acest fel (de finanțare — n.r.), noi aveam consultanți, oameni care știau meserie, erau profesioniști. Ce să le spună Vîntu, șmecherii, escrocherii, ce să ne spună?”, a declarat vineri Tăriceanu la Antena 3.

În opinia acestuia, pentru fapte petrecute cu peste 8 ani în urmă nu s-ar fi justificat în niciun fel nici reținerea și nici arestarea lui Bogdan Olteanu.

”O problemă pe care văd că au remarcat-o foarte mulți analiști-ziariști și care îi duce pe toți cu gândul că de fapt se urmărește cu totul altceva — și anume că eu aș fi în final cel vizat. Al doilea element pe care pe care vreau să îl subliniez este că pentru fapte petrecute cu peste 8 ani în urmă nu s-ar fi justificat în niciun fel nici reținerea, nici arestarea lui Bogdan Olteanu. Sigur, pentru fapte care ar reprezenta un pericol iminent, întotdeauna procurorii au la dispoziție această măsură, dar această măsură cred că trebuie luată cumpătat în funcție de situație, de conjunctură, nu oricând, pentru a crea o bombă mediatică pe piață”, a afirmat Tăriceanu, care a precizat că a aflat despre acest dosar din anumite surse, cu o zi înainte ca acesta să fie public.

Tăriceanu a explicat că Liviu Mihaiu nu a fost numit guvernator al Deltei Dunării pentru că a intervenit cineva pentru el, ci pentru că era una dintre persoanele recomandate, un activist de mediu cunoscut, care putea stopa braconajul.

În privința lui Sorin Ovidiu Vîntu, Călin Popescu-Tăriceanu s-a arătat mirat că un om, care ”a distrus viața a zeci de mii de oameni prin escrocheriile pe care le-a făcut, care a fost condamnat și înainte de ’89 pentru delicte de drept comun”, ajunge să fie un denunțător credibil.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?