spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasămediuTăriceanu, atac la șeful Comisiei Juridice în cazul Șova: Nu am știut...

Tăriceanu, atac la șeful Comisiei Juridice în cazul Șova: Nu am știut că avem un geniu capabil în câteva ore să parcurgă 3.000 de pagini

-

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este de părere că documentele din dosarul care îl vizează pe social-democratul Dan Șova au fost analizate de către senatorii juriști într-un timp prea scurt, transmite Agerpres.

- Reclama -

„Nu am știut că avem un geniu la președinția Comisiei juridice de la Senat, care este capabil în câteva ore să parcurgă 3.000 de pagini de documente și să ia și o hotărâre împreună cu membrii Comisiei, mai ales atunci când este vorba de libertatea oamenilor, indiferent cine sunt ei — oameni normali sau parlamentari. Cred că nu e normal să ne jucăm cu libertatea acestora. Pe mine, această modalitate de lucru în Comisie mă face să îmi pun mari semne de întrebare cu privire la seriozitatea și responsabilitatea cu care unii dintre parlamentari își îndeplinesc atribuțiile”, a declarat Tăriceanu la Senat.

Întrebat dacă intenționează să conteste procedura urmată în Comisia juridică, Călin Popescu-Tăriceanu a replicat: „Nu trebuie să contestăm procedura, dar putem să observăm că dacă lucrurile se desfășoară în acest fel, atunci orice pretenție de a reda credibilitatea Parlamentului ca instituție o să rămână la stadiu de deziderat”.

Comisia juridică a Senatului a dat, marți, un aviz favorabil cererii Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului PSD, Dan Șova.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img