Tăriceanu, atac la Pro România

0
145

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dă asigurări că ALDE nu va fi „înghiţit” de Pro România, sunând că partidul pe care îl conduce a stat „în gât” şi PSD-ului. Tăriceanu susţine că are „impresia” că cei de la Pro România „nu prea înţeleg noţiunea de parteneriat” şi le cere membrilor partidului pe care -l, conduce să se pregătească pentru ca partidul să intre singur în alegeri, transmite News.ro.

”În ultima perioadă, în presă, s-a vorbit de asocierea noastră cu Pro România. Unii au început să vorbească pe la colţuri că ăştia de la Pro România o să vină şi o să ne înghită aşa, pe nemestecate, ca şi când noi am sta pe post de victimă, la capătul unui tunel, unde intră un crocodil cu gura deschisă mare şi care face hap şi ne-a terminat. Aşa au crezut şi ăstia de la PSD şi le-am stat în gât, după cum s-a văzut” a afirmat liderul ALDE în discursul ţinut sâbătă, la Sibiu la o reuniune a femeilor din ALDE.Călin Popescu Tăriceanu a mărturisit că impresia sa este că cei de la Pro România „nu prea înţeleg noţiunea de parteneriat”.

„Cu cei de la Pro România am avut o discuţie de principiu şi primul lucru pe care l-am hotărât a fost să susţinem un candidat comun, pe Mircea Diaconu. Am impresia că ei nu prea înţeleg noţiunea de parteneriat. Dacă nu înţeleg noţiunea de parteneriat atuncea îi pare rău, ne vedem de drum singuri, avem ce să facem. Sigur că lucrul ăsta este, poate, un pic riscant, dar şi în 2016 când am candidat la alegeri a fost riscant şi am intrat în Parlament, am obţinut reprezentare la nivel local. Cu toată experienţa pe care am acumulat-o, eu cred că în 2020 putem să facem exerciţiul ăsta la fel de bine şi la fel de convingptor, aşa cum l-am făcut şi în 2016, aşa încât vă rog să vă pregătiţi pentru aceste bătălii să le facem prin forţe proprii dac, la un moment dat, vom considera că o formulă de asociere politică fie cu Pro România sau altfel, nu ştiu, că avem acuma oferte, cei de la PSD au venit cu coada între picioare să-mi spună, înainte de moţiune, spuneau: «ne dăm seama că moţiunea are şanse să treacă, dar după aia nu vreţi să mai stăm de vorbă?» O să vedem! Dar ne-am cam răcorit cu PSD-ul o perioadă. Dar în schimb sunt ăştialalţi de la PNL care acuma stau să umble după voturile noastre ca să poată să-şi treacă Guvernul prin Parlament deci avem opţiuni, dar mie-mi place să cred că principala opţiune este să putem, merge singuri la aceste alegeri” le-a spus Tăriceanu femeilor din ALDE.