spot_img
0.7 C
București
joi, decembrie 1, 2022
AcasăPoliticaTăriceanu, atac la ministrul finlandez de externe: Dezinformat, e liderul unui partid...

Tăriceanu, atac la ministrul finlandez de externe: Dezinformat, e liderul unui partid populist

-

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că ministrul finlandez de Externe, Timo Soini, „a căzut în capcana dezinformărilor” pe tema OUG 13 şi îşi exprimă speranţa că afirmaţiile lui nu au conotaţii politice, „ştiut fiind faptul că este liderul unui partid cu valenţe naţionaliste şi populiste”, după ce oficialul a criticat demersurile recente ale Guvernului de la Bucureşti.

- Reclama -

Într-o scrisoare adresată unui român din Finlanda, ministrul a apreciat că recentele acţiuni ale Guvernului din România provoacă îngrijorări, pentru că se fac paşi înapoi în privinţa luptei anticorupţie. Scrisoarea a fost făcută publică de către fostul ambasador în Finlanda, Cătălin Avramescu, însă el a şters între timp postarea.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, comentează însă conţinutul documentului, fiind critic la adresa oficialului finlandez.

„Ministrul de Externe al Finlandei Timo Soini a căzut în capcana dezinformărilor care au fost răspândite în spaţiul european cu privire la deciziile Guvernului României. De la înălţimea funcţiei pe care o ocupă şi având în vedere că reprezintă statul finlandez, unul în care respectarea drepturilor cetăţenilor, precum şi o legislaţie corectă, reprezintă principii fundamentale, mă aşteptam la o reacţie mult mai ponderată bazata pe adevaruri si nu pe minciuni”, spune Tăriceanu, pe Facebook.

Liderul ALDE spune că afirmaţiile ministrului finlandez „nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în România”, având în vedere că pentru actuala coaliţie „lupta împotriva corupţiei este un lucru absolut necesar”.

„Sunt surprins că un reprezentant al Finlandei, un stat model pentru modul de funcţionare al justiţiei, vine să conteste tocmai dorinţa unui Guvern de a aplica decizii ale Curtii Constitutionale. (…) Am speranţa că, în calitatea sa de demnitar al statului finlandez, dl. Soini nu a făcut aceste declaraţii în scop politic, ştiut fiind faptul că este liderul unui partid cu valenţe naţionaliste şi populiste”, a mai scris Tăriceanu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img