spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăActualitateSute de români uciși in pădurile austriece

Sute de români uciși in pădurile austriece

-

Un tragic accident de muncă a avut loc miercuri, 7 ianuarie, între localitățile Innerschwand și Hölblingkogel din Austria. Potrivit informațiilor furnizate de publicația MeinBezirk.at, în urma acestui incident și-a pierdut viața un bărbat român în vârstă de 46 de ani.
Nefericitul eveniment îl are ca protagonist pe Luca Gîliciu, originar din comuna Telciu, județul Bistrița-Năsăud. Acesta se afla într-un grup format din trei colegi, toți de naționalitate română și cu experiență în domeniul silvic, și desfășurau activități de tăiere a arborilor într-o zonă împădurită începând cu data de 16 ianuarie, scrie Ziarul Românesc din Austria.

Conform unui raport al Avocatului Poporului din România, în perioada 2015 – 2019, nu mai puțin de 535 de muncitori români au fost accidentați sau și-au pierdut viața în pădurile din Austria.

- Advertisement -

În ultimii 5 ani, patru oameni din comuna Telciu și-au pierdut viața la locul de muncă în pădurile din Austria.

Florin Frijan (18 ani) a murit în prima decadă a lunii noiembrie 2023, Ionel Cosmuța (22 de ani) a decedat într-un parchet silvic din Wolfsberg în luna februarie 2022, iar Grigore Mititel (33 de ani) a pierit într-o pădure din Austria în 2019.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img