Susținător al lui Iohannis, șocat: Președintele dus la dezbatere la rectorul ”serviciilor”

0
73

Probabil că președintelui Klaus Iohannis nu i-a spus nimeni și nici domnia sa nu a urmărit știrile. Altfel nu se explică de ce nu a înțeles că Academia de Științe ale Securității Naționale, pe care a girat-o cu prezența sa în urmă cu patru ani și cu pretenția total nejustificată că acolo s-ar fi fundament teoretic vreo idee cuprinsă în Strategia națională de apărare, produsă de Președintele României tot atunci, este o instituție nefrecventabilă de orice om onest din România și din străinătate, din mai multe motive serioase, printre care îl amintim pe Oprea Gabriel. Așa cum probabil nu i-a spus nimeni și nici nu a urmărit știrile că rectorul care l-a invitat la o dezbatere marți este și președintele acestei „academii” nefrecventabile din mai multe motive, cum ar fi „ambasadorul” Mihalache. Sau domnul președinte nici măcar nu a fost întrebat, staff-ul de campanie al domniei sale decizând de capul său colectiv că dezbaterea de marți va fi una benignă, în care președintele nu va fi întrebat nimic nici despre Oprea Gabriel, nici despre Colectiv, nici despre Mihalache, nici despre doctoratele comercializate de serviciile de informații, nici despre alți ambasadori impostori în orice materie teoretică de securitate națională, nici despre „academia” însăși, că doar nu o să îl întrebe cineva ceva de acest fel pe președinte, ca și când ar vorbi de funie în casa spânzuratului!, a scris pe facebook analistul militar Hari Bucur Marcu, un susținător declarat al lui Klaus Iohannis,

Ce spun eu aici este destul de clar și de simplu: președintele Klaus Iohannis și-a început mandatul cu un handicap serios. Ca primar al Sibiului nu a avut cum să își formeze o echipă de securitate națională, așa că a primit la pachet, de la partid, tot personalul oficial și neoficial necesar îndeplinirii funcțiilor de securitate națională ale Președintelui României. Așa se explică cum de a ajuns Mihalache șef de cancelarie și apoi ambasador, de exemplu. Ori așa se explică de ce domnul Iohannis nu a avut nicio poziție (ca să nu mai vorbim despre opoziție) față înființarea abominației de vice-premier „pentru securitatea națională” în ultimul Guvern Ponta. Și multe altele, legate de ignorarea completă a scandalurilor de plagiat de la Armată, SRI, Poliție etc. Cu alte cuvinte, nu atât la sfârșit de mandat, cât mai cu seamă la început de un nou mandat, domnul Klaus Iohannis este obligat să comunice public, prin viu grai dar și prin gesturi, că a depășit acel handicap de acum cinci ani și că este acum pe picioarele domniei sale, cu echipa domniei sale, în materia securității naționale. Sau că nu este, după caz. Iar una dintre cheile de control ale acestei deveniri este dacă și-a reconsiderat poziția față de ASSN, care este, cum spuneam, nefrecventabilă, deși domnul Klaus Iohannis o frecventase pe vremea când era dus de mână în problemele securității naționale, ca și când n-ar fi înțeles cât de toxic pentru respectiva securitate națională era impostorul și plagiatorul Oprea Gabriel, mai afirmă Marcu.

Dezbaterea anunțată de președintele Klaus Iohannis pentru ziua de marți, fără Viorica Dăncilă, la care vor participa jurnaliști și politologi, va fi găzduită de Școala Națională de Studii Politice și Administrative, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, anunță SNSPA într-un comunicat. Potrivit sursei citate, detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment.