spot_img
34.4 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeSurse Radio Europa Liberă: PSD și-ar fi asigurat majoritatea, ALDE va rămâne...

Surse Radio Europa Liberă: PSD și-ar fi asigurat majoritatea, ALDE va rămâne fără grup în Senat

-

Surse de la vârful PSD au declarat că Guvernul va veni pentru un nou vot de învestitură în Parlament până pe 12 septembrie și că vor exista mulți parlamentari ALDE care vor vota pentru Cabinetul Dăncilă, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

După ce președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretele prin care ia act de demisia miniștrilor ALDE, Guvernul are la dispoziție 45 de zile pentru a veni în fața Parlamentului și să obțină un nou vot de învestitură.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru REL că acest lucru se va întâmpla însă mult mai repede, până în 12 septembrie, atunci când expiră interimatul la Ministerul de Interne. Potrivit social-democraților, există deja negocieri avansate cu parlamentarii ALDE pentru ca aceștia să ofere în continuare sprijinul pentru Cabinetul Dăncilă.

„Am rezolvat problema cu parlamentarii ALDE, vom reuși să adunăm cele 233 de voturi care sunt necesare pentru continuarea activității Guvernului. ALDE se va trezi că nu mai are grup în Senat, unii parlamentarii vor trece la PSD, alții vor vota doar pentru învestirea Guvernului”, au declarat surse din PSD.

Grupul ALDE din Camera Deputaților numără 19 membri, în timp ce la Senat există 12 aleși. Potrivit celor din ProRomânia, Adrian Țuțuianu urmeză să activeze tot în grupul ALDE de la Senat, la fel ca restul senatorilor care vor veni spre Pro România. Dispariția grupului ALDE ar constitui astfel o problemă și pentru cei din ProRomânia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...