spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiri”Surse apropiate Cotroceniului” anunță că Iohannis ar lucra la o strategie pentru...

”Surse apropiate Cotroceniului” anunță că Iohannis ar lucra la o strategie pentru declanșarea unui referendum pe Justiție în ziua alegerilor europarlamentare

-

Președintele Klaus Iohannis a început să lucreze la strategia pentru declanșarea unui referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare, pe 26 mai, anunță G4Media.ro, care citează „surse apropiate Cotroceniului”.

Decizia de a declanșa procesul de consultare a populației a venit după ce Curtea Constituțională a decis că organizarea unui referendum concomitent cu alegerile este constituțională. Curtea Constituțională a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, că se poate organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, declarând astfel neconstituțională o prevedere introdusă de PSD în legea alegerilor pentru Parlamentul European, transmite Digi 24.

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justiție în ianuarie 2017, în momentul în care PSD a demarat atacurile la justiție prin modificarea codurilor penale. Iohannis a trimis la acel moment către Parlament scrisori solicitând consultarea cu privire la declanșarea unui referendum.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img