SURPRIZĂ: 61% dintre francezi nu vor și un guvern Macron/ FOTOGRAFIA ZILEI

0
23

61% dintre alegătorii francezi nu doresc ca președintele ales Emmanuel Macron să dețină și majoritatea absolută în viitorul Parlament de la Paris, relevă un sondaj IPSOS dat publicității duminică seară.

Acest lucru indică că alegatorii nu doresc ca partidul En Marche al lui Macron să formeze în majoritate guvernul ceea ce ar indica o posibilă viitoare coabitare după alegerile legislative care vor avea loc în iunie în Franța.

Duminică seară, președintele ales Emmanul Macron a cerut francezilor să voteze un guvern al partidului său la mitingul de pe Esplanada de la Muzeul Luvru de unde vine și fotografia zilei: președintelui ales i-a fost sărutată mâna de soția sa care este cu 24 de ani în vârstă.

CITIȚI ȘI: Secretele lui Emmanuel Macron, favoritul prezidențialelor din Franța: Acuzat că e homosexual, căsătorit cu o femeie cu 24 de ani mai în vârstă și Rothschild

Duminică seara, imediat după anunțarea primelor estimări ale rezultatelor turului al doilea al alegerilor — aproximativ 65% din voturi pentru viitorul președinte, Emmanuel Macron, și 35% pentru Le Pen — șefa FN a anunțat că va fi „în fruntea luptei pentru alegerile legislative” din iunie.

CITIȚI ȘI: #Macronleaks: Bani de la Soros și din lumea arabă, Emmanuel Macron va avea de răspuns la multe întrebări incomode dacă va ajunge președinte

„Primul tur a confirmat o descompunere majoră a vieții politice franceze, prin eliminarea partidelor vechi. Acest al doilea tur organizează o recompunere politică de mare amploare în jurul faliei între partioți și mondialiști”, a declarat ea.

Florian Philippot, numărul doi în FN, a anunțat o transformare profundă a partidului, care ar urma să devină „o nouă forță politică”, sub un alt nume.

Și Le Pen a susținut în fața simpatizanților săi că Frontul trebuie „să se reînnoiască profund pentru a se ridica la înălțimea ocaziei istorice și a așteptărilor poporului francez”, transmite Reuters.