spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeSupermarketurile austriece s-au golit

Supermarketurile austriece s-au golit

-

Nu numai că prețurile explodează, dar în multe primele supermarketuri austriece alimentele de bază nu mai sunt disponibile.Un nou document informativ al asociației comercianților (Handelsverband Österreich) despre consecințele războiului din Ucraina și explozia inflației oferă date șocante, transmite Ziarul Românesc din Viena.

Comercianții cu amănuntul reacționează creativ la creșterea costurilor de livrare și energie. „Mulți comercianți cu amănuntul își convertesc iluminatul la LED” și se bazează pe concepte de economisire a energiei. 

- Advertisement -

Dar există blocajele de disponibilitate clar vizibile, în special pentru alimente pentru copii, scutece, făină, cafea, conserve și conserve de toate felurile, orez, paste, ulei de floarea soarelor, scutece, articole de igienă, hârtie igienică.

„Pe termen mediu, pot fi de așteptat blocaje de aprovizionare limitate la nivel local în întreaga gamă”, spune documentul. „În afară de articolele deja menționate, acest lucru se aplică în special laptelui și băuturilor amestecate din lapte, uleiurilor precum uleiul de floarea soarelui și uleiul de rapiță, legumele conservate, fructele conservate precum ananas și piersici, roșii, conserve de carne, preparate gata, paste, cuscus, produse de patiserie, carne de pasăre și carne”, spune asociația comercială.

- Advertisement -

În cazul produselor finite de la Nestle, Unilever și Co., articolele individuale ar lipsi complet, potrivit raportului. Asociația comercială face, așadar, un apel să se abțină de la cumpărarea de panică. 

Apelul se adresează tuturor clienților „să acționeze în solidaritate între ei și să cumpere numai produse în cantități normale pentru gospodării. Cantitățile de producție și logistica de livrare a întregului lanț alimentar sunt orientate către acest ordin de mărime”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img