spot_img
23.6 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizeSupărare la Deutsche Welle: America a slăbit cureaua anticorupției în România

Supărare la Deutsche Welle: America a slăbit cureaua anticorupției în România

-

Statele Unite au încercat în trecut prin critici publice mai mult sau mai puțin dure să convingă România că trebuie să aplice pedepse mai multe și mai dure pentru corupție, că fără o justiție serioasă nu poate avea o economie sănătoasă și nu poate scăpa de sărăcie. Washingtonul a făcut presiuni mari pentru un parchet anticorupție eficient cu rezultate clare, dar în ultimii ani a slăbit cureaua, a adoptat o politică de observator, spune într-un comentariu Deutsche Welle.

- Reclama -

Americanii par să nu înțeleagă că în această regiune e nevoie de implicare permanentă, fiindcă altfel politicul alterează justiția, corupe presa și distruge echilibrul atât de precar al țării, iar o țară vulnerabilă devine ușor duplicitară.Aici, la periferia continentului totul e reversibil, balanța se înclină după interese personale și de grup, mereu în detrimentul interesului național, mai spune DW.  

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...