spot_img
25.3 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalize"Suntem pe cale să ne jucăm cu focul": "Cel mai mare depozit...

„Suntem pe cale să ne jucăm cu focul”: „Cel mai mare depozit de coronavirus din lume”

-

Intervenţia umană în zonele cu faună şi floră autohtonă poate provoca dezechilibre ecologice şi conduce la răspândirea de boli din inima junglei, iar în condiţiile defrişărilor din Amazonia următoarea pandemie ar putea avea origine braziliană, a avertizat cercetătorul David Lapola de la Universitatea din Campinas (Unicamp), Brazilia, citat joi de agenţia AFP, transmite Agerpres.

- Reclama -

„Amazonia este un uriaş rezervor de virusuri”, a declarat cercetătorul în vârstă de 38 de ani. „Suntem pe cale să ne jucăm cu focul”, a adăugat el.

Cea mai mare junglă tropicală din lume deţină încă zone vaste conservate, „însă există mai multe despăduriri, distrugeri (…). Când provocăm astfel de dezechilibre ecologice (…) se poate produce o transmitere a virusului (de la animale la oameni)”, a explicat el într-un interviu acordat AFP.

Specialist în domeniul mediului, David Lapola a amintit că HIV, Ebola şi febra dengue au făcut sau mai fac încă ravagii pe glob. „Este istoric, toate acestea au fost virusuri care s-au răspândit pe scară largă pornind de la dezechilibrele ecologice”, a subliniat el.

Cercetătorul a precizat că, potrivit studiilor, aceste transmisii au loc mai frecvent în Asia de Sud şi Africa, unde trăiesc anumite familii de lilieci.

Însă, diversitatea florei şi faunei amazoniene ar putea face din această regiune „cel mai mare depozit de coronavirus din lume”, a spus el referindu-se la coronavirusuri în general, nu la noul coronavirus din China.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...