spot_img
30.4 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăExclusivSuleimani a fost ”livrat” americanilor de către oamenii ginerelui ambasadorului sirian în...

Suleimani a fost ”livrat” americanilor de către oamenii ginerelui ambasadorului sirian în România la ordinul lui Bashar al Assad

-

Generalul iranian Qassem Soleimani ar fi fost ”livrat” americanilor de vărul președintelui sirian Bashar Al Assas, care este ginerele ambasadorului Siriei la București, a declarat în emisiunea Controverse B1 realizată de Andrei Bădin doctorul Mohamad Rifai, activist sirian din România.

- Reclama -

Soleimani a plecat de la Damasc la Bagdad nu cu avionul său oficial așa cum obișnuia ci cu o cursă low cost a companiei siriene Cham Wings. Imediat cum a ieșit din aeroportul din Bagdad ar fi fost ucis.

1000% informatorii din avion și din aeroportul din Damasc sunt controlați de regimul Bashar al Assad. Bashar al Assad l-a predat personal pe Soleimani către americani, a precizat Rifai.

Cham Wings aparține lui Rami Makhlouf, om de afaceri sirian, văr primar din partea mamei cu președintele sirian Bashar al Assad. Makhlouf este ginerele ambasadorul Siriei în România, Walid Othman.

Rami Makhlouf este cel mai bogat sirian din istorie.

Rami Makhlouf controlează 80% din companiile private din Siria în special din domeniile petrol și gaze, transporturi, telefonie mobilă (Syriatel), trafic cu antichități chiar și prostituie, iar mai nou, Rami se bagase puternic și în domeniul ajutoarelor umanitare, o afacere extrem de profitabilă, de miliarde de dolari, din moment ce ONU trata cu regimul de la Damasc trimiterea de ajutoare pentru populație, ajutoare care erau „gestionate” de Makhlouf și alți membri ai clanului Assad.

The Guardian scria că organizația Al-Bustan Association (ABA), a lui Rami Makhlouf, hrănea milițiile șiite controlate de Iran, care luptau de partea regimului, și le platea și salariile.

Qassem Soleimani a sosit pe aeroportul din Damasc însoţit de patru militari din cadrul Gardienilor Revoluţiei, la bordul unui vehicul cu geamuri fumurii, care l-a lăsat la scara unui Airbus A320 aparţinând companiei Cham Wings cu destinaţia Bagdad, relatează Reuters.

Nici generalul Qassem Soleimani şi nici militarii care-l escortau nu au fost înregistraţi pe lista pasagerilor, potrivit unui angajat al comapniei aeriene, care a descris Reuters scena plecării acestora din capitala siriană.

Influentul comandant al Forţei Al-Qods, o unitate de elită din cadrul Gardienilor Revoluţiei, a ales să nu-şi folosească avionul privat, din cauza unor temeri cu privire la securitatea sa, a declarat o sursă din cadrul securităţii irakiene la curent cu măsurile luate de Soleimani.

Sosirea sa la Bagdad avea să marcheze însă ultimele clipe ale vieţii generalului.

Rachete trase de un avion american fără pilot (dronă) l-au ucis pe Qassem Soleimani în timp ce pleca de pe aeroportul din capitala irakiană cu un convoi de două vehicule blindate.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...