spot_img
8.7 C
București
sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăAlegeri 2019Subprefectul USR-PLUS de Alba, produs al unei fabrici de diplome

Subprefectul USR-PLUS de Alba, produs al unei fabrici de diplome

-

Situatie complicata pentru noul subprefect de Alba, Viorel Rascovici (51 de ani), numit in functie la propunerea USR. Acesta a ajuns in conducerea Institutiei Prefectului Alba pe baza unei declaratii pe propria raspundere potrivit careia ar avea studii superioare recunoscute de Ministerul Educatiei, scrie ziare.com.

Diploma pe care o detine provine de la o asa-zisa universitate care nu a fost niciodata acreditata sau autorizata legal in Romania. Rascovici este fost politist si s-a pensionat 2018, cu pensie speciala. S-a inscris in USR, iar la alegerile locale din 2020 a fost ales consilier local in comuna Cergau. In competitia interna din partid a fost preferat pentru postul de subprefect care a revenit Aliantei USR PLUS.

- Reclama -

In prezent, la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor se deruleaza o analiza cu privire la legalitatea diplomei de facultate a acestuia. Noul subprefect a absolvit in 2005, la fara frecventa, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Internationale deschise Tehnoeconomia Europeana – Academia de Tehnoeconomie si Cooperare Romano-Americana. Aceasta universitate privata este considerata o „fabrica de diplome false”, iar autointitulatul rector a fost cercetat in mai multe dosare penale, fiind chiar si retinut la un moment dat pentru inselaciune si exercitarea fara drept a unei profesii. In 2003 a fost inchisa de „Protectia Consumatorului”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img