spot_img
1.8 C
București
duminică, decembrie 4, 2022
AcasăExterneSUA și Cuba își redeschid ambasadele la Havana și Washington pe 20...

SUA și Cuba își redeschid ambasadele la Havana și Washington pe 20 iulie

-

Statele Unite și Cuba își vor redeschide pe 20 iulie ambasadele la Havana și Washington, moment ce va marca de asemenea reluarea relațiilor diplomatice dintre cele două țări, transmite AFP.

- Reclama -

Într-o scrisoare transmisă miercuri autorităților cubaneze, președintele american Barack Obama a confirmat ‘decizia de restabilire a relațiilor diplomatice între cele două țări și de redeschidere a misiunilor diplomatice permanente în capitalele lor, începând cu data de 20 iulie’, a anunțat Ministerul cubanez de Externe. Aceste relații au fost rupte în anul 1961 în urma apropierii revoluționarilor lui Fidel Castro de URSS și confiscării activelor americane din Cuba, autoritățile de la Washington instituind atunci și un embargou asupra Cubei.

Începând din anul 1977, cele două țări au la Washington și Havana doar secții de interese, însărcinate în special cu atribuții consulare.

Președinții american și cubanez, Barack Obama și Raul Castro, au anunțat anul trecut, la 17 decembrie, inițierea unui proces istoric de normalizare a relațiilor dintre țările lor, iar în luna mai Cuba a fost scoasă de pe lista Departamentului de Stat ce cuprinde țările care sprijină terorismul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img