spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizeSUA, "republică bananieră": La o zi după perchezițiile la Trump, unui ales...

SUA, „republică bananieră”: La o zi după perchezițiile la Trump, unui ales republican i-a fost confiscat telefonul de FBI

-

O primă etapă spre un proces pentru unii, o „persecuţie politică” pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a aruncat marţi o nouă lumină asupra fracturilor profunde ale Americii, într-un moment în care fostul preşedinte flirtează vizibil cu o nouă candidatură, comentează AFP conform Agerpres.

Niciodată un fost lider al administraţiei americane nu a fost deranjat de justiţie în acest fel.

- Advertisement -

Percheziţia poliţiei federale a avut legătură cu numeroasele cutii pe care Donald Trump le-a luat cu el când a părăsit Casa Albă în ianuarie 2021? Este legată de ancheta cu privire la responsabilitatea sa în asaltul asupra Capitoliului? Este vorba mai degrabă despre suspiciunile de fraudă financiară al căror obiect este Trump Organization la New York?

Contactat de AFP, FBI a refuzat să comenteze.

- Advertisement -

Donald Trump, care îşi declară nevinovăţia în fiecare dintre aceste cazuri şi pretinde că face obiectul unei vânătoare de vrăjitoare, a denunţat cu fermitate percheziţia, la care nu a participat, într-un comunicat.

La o zi după operaţiunea poliţiei federale, alesul republican Scott Perry a anunţat că agenţi ai FBI i-au confiscat telefonul, fără ca acest aliat al lui Donald Trump să precizeze motivul.

„În această dimineaţă, în timp ce călătoream cu familia mea, trei agenţi ai FBI m-au vizitat şi mi-au confiscat telefonul mobil”, a declarat el la Fox News, denunţând „tactici demne de o republică bananieră”.

Escalada judiciară pare în acelaşi timp să fi cimentat ascendentul lui Donald Trump asupra Partidului Republican care s-a unit în jurul fostului om de afaceri – până la a-l face martir.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img