spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăAnalizeSUA prefațează atacul din Siria: AVEM DOVADA, dar e CLASIFICATĂ

SUA prefațează atacul din Siria: AVEM DOVADA, dar e CLASIFICATĂ

-

Statele Unite au „dovada” că forţele lui Bashar al-Assad au utilizat arme chimice într-un atac efectuat sâmbătă la Douma, în Siria, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, transmite AFP.

„Atacul a avut loc sâmbătă şi noi ştim cu certitudine că a fost o armă chimică”, a spus Nauert, vineri, în cadrul briefingului său regulat de presă.

- Advertisement -

Presată de jurnalişti care o întrebau dacă se poate spune că Statele Unite au dovada că regimul Assad a efectuat atacul, ea a răspuns: „Da”.

„Ştim că nu există decât anumite ţări, precum Siria, care au mijloacele corespunzătoare şi acest tip de arme”, a indicat Nauert.

- Advertisement -

O echipă a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) îşi începe sâmbătă ancheta la Douma, pentru a determina natura exactă a armelor folosite, dar Heather Nauert a precizat că Statele Unite dispun de propriile surse.

Ea a explicat că „o mulţime dintre aceste lucruri sunt clasificate”, pentru a justifica faptul că SUA nu au făcut publice dovezile pe care le au.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img