spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeSUA cer Kosovo "să acorde o anumită autonomie minorităţii sârbe"

SUA cer Kosovo „să acorde o anumită autonomie minorităţii sârbe”

-

Guvernul din Kosovo trebuie să acorde o anumită autonomie minorităţii sârbe din ţară, în conformitate cu ceea ce s-a convenit în 2013 sub auspiciile Uniunii Europene, a declarat consilierul politic al Departamentului de Stat al SUA, Derek Chollet, care urmează se se întâlnească în cursul zilei de joi la Belgrad cu autorităţile sârbe, relatează EFE conform Agerpres.

‘Kosovo trebuie să-şi îndeplinească toate angajamentele asumate în cadrul dialogului, inclusiv formarea asociaţiei municipalităţilor cu majoritate sârbă’, a declarat anterior Chollet la Pristina, prima etapă a vizitei sale în regiune, înainte de a se deplasa la Belgrad, potrivit portalului Radio Europa Liberă. ‘Ne aflăm într-un moment critic. Kosovo şi Serbia trebuie să continue de urgenţă dialogul mediat de UE în vederea unui acord cuprinzător de normalizare a relaţiilor, axat pe recunoaşterea reciprocă’, a declarat el.

- Advertisement -

Serbia şi fosta sa provincie Kosovo, care şi-a autoproclamat unilateral independenţa în 2008, dar pe care Belgradul nu o recunoaşte, sunt angajate din 2011 într-un dialog dificil de normalizare a relaţiilor sub auspiciile UE, marcat de crize constante şi tensiuni.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img