spot_img
-1.2 C
București
miercuri, februarie 1, 2023
AcasăAnalizeSUA cer Kosovo "să acorde o anumită autonomie minorităţii sârbe"

SUA cer Kosovo „să acorde o anumită autonomie minorităţii sârbe”

-

Guvernul din Kosovo trebuie să acorde o anumită autonomie minorităţii sârbe din ţară, în conformitate cu ceea ce s-a convenit în 2013 sub auspiciile Uniunii Europene, a declarat consilierul politic al Departamentului de Stat al SUA, Derek Chollet, care urmează se se întâlnească în cursul zilei de joi la Belgrad cu autorităţile sârbe, relatează EFE conform Agerpres.

- Reclama -

‘Kosovo trebuie să-şi îndeplinească toate angajamentele asumate în cadrul dialogului, inclusiv formarea asociaţiei municipalităţilor cu majoritate sârbă’, a declarat anterior Chollet la Pristina, prima etapă a vizitei sale în regiune, înainte de a se deplasa la Belgrad, potrivit portalului Radio Europa Liberă. ‘Ne aflăm într-un moment critic. Kosovo şi Serbia trebuie să continue de urgenţă dialogul mediat de UE în vederea unui acord cuprinzător de normalizare a relaţiilor, axat pe recunoaşterea reciprocă’, a declarat el.

Serbia şi fosta sa provincie Kosovo, care şi-a autoproclamat unilateral independenţa în 2008, dar pe care Belgradul nu o recunoaşte, sunt angajate din 2011 într-un dialog dificil de normalizare a relaţiilor sub auspiciile UE, marcat de crize constante şi tensiuni.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img