spot_img
28.1 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăAnalizeSUA anunță un posibil atentat terorist în Europa de Sărbători

SUA anunță un posibil atentat terorist în Europa de Sărbători

-

Statele Unite i-au îndemnat joi pe cetățenii lor care se vor afla în Europa în perioada sărbătorilor de la sfârșitul anului să dea dovadă de „prudență” din cauza unei amenințări teroriste „ridicate”, transmite AFP conform Agerpres.

Acest avertisment adresat turiștilor care călătoresc în Europa, emis deja în ultimii ani, este valabil până la sfârșitul lui ianuarie, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat.El „îi atenționează pe cetățenii americani în legătură cu un risc ridicat de atentate teroriste în întreaga Europă, în special în perioada sărbătorilor„, reamintind atacul jihadist cu un camion care, în decembrie, a lovit mulțimea într-un Târg de Crăciun la Berlin, soldat cu 12 morți, sau cel care a ucis 39 de persoane într-o discotecă din Istanbul câteva zile mai târziu, în noaptea de Anul Nou.

În acest document, Departamentul de Stat le cere cetățenilor americani să fie atenți atunci când participă la manifestații publice sau vizitează locuri turistice.

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...