AcasăArmataSUA a testat o rachetă balistică intercontinentală

SUA a testat o rachetă balistică intercontinentală

-

US Air Force a anunţat miercuri că a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III lansată de la baza Vandenberg, California, transmite AFP conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Comandamentului forţelor aeriene americane responsabil cu forţa de descurajare, Air Force Global Strike Command, racheta a fost lansată la ora locală 05, 26 (12,26 GMT).

„Un test este fiabil dacă racheta a fost lansată, dacă şi-a încheiat cursa în interiorul unui culoar de securitate determinat, dacă echipamentele i-au funcţionat corespunzător, dacă datele au fost primite şi dacă zona sa de impact (…) corespunde ţintei stabilite”, a adăugat sursa citată.

Deşi racheta „a atins ţinta preconizată”, testele şi analiza datelor nu vor fi publicate, adaugă comandamentul american.

Acest test, primul de la începutul anului, era prevăzut de mai mult timp.

În ciuda sfârşitului Războiului Rece, Statele Unite au încă sute de rachete Minuteman III în silozuri de lansare de pe tot cuprinsul ţării.

- Advertisment -

Must Read

Soțul lui Merkel: Nemții sunt leneși

0
Joachim Sauer, soţul cancelarului german Angela Merkel, a renunţat marţi la stilul rezervat care a marcat de obicei declaraţiile sale publice şi a deplâns...