spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeStudiu Reveal Marketing Research: Topul destinațiilor preferate de turiștii români pentru o...

Studiu Reveal Marketing Research: Topul destinațiilor preferate de turiștii români pentru o vacanță viitoare pe litoralul românesc: Mamaia (45%), Eforie Nord (36%) și Costinești (31%).Principalele motive datorită cărora turiștii români preferă Mamaia sunt experiența anterioară pozitivă (42%), opțiunile pentru petrecerea timpului liber (39%) și plajele amenajate (35%)

-

Cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research și-a propus să identifice atitudinile, comportamentele și percepțiile turiștilor români cu privire la vacanțele petrecute pe litoralul românesc, având în vedere că sezonul estival a început. 

- Reclama -
  • În topul destinațiilor preferate de turiștii români pentru o vacanță viitoare pe litoralul românesc regăsim stațiunile Mamaia (45%), Eforie Nord (36%) și Costinești (31%).
  • Principalele motive datorită cărora turiștii români preferă stațiunea Mamaia sunt experiența anterioară pozitivă (42%), opțiunile pentru petrecerea timpului liber (39%) și plajele amenajate (35%).

Mamaia este atât cea mai populară, cât și cea mai atrăgătoare stațiune de pe litoralul românesc pentru turiștii români. 

Potrivit studiului realizat de Reveal Marketing Research, în topul celor mai vizitate stațiuni de pe litoralul românesc regăsim Mamaia (67%), Costinești (60%) și Eforie Nord (60%). 

Realizând o analiză detaliată, observăm că Mamaia a fost frecventată, de-a lungul timpului, într-o măsură semnificativ mai mare de către persoanele cu venituri mari, peste 4000 lei (79%), de persoanele mature peste 55 ani (76%) și de către cei cu copii (70% vs. 61% persoane fără copii). 

În ceea ce privește nivelul de satisfacție față de stațiunile de pe litoralul românesc, se poate observa că cel mai înalt grad de satisfacție se înregistrează la evaluarea stațiunii Mamaia (78%), mai ales în cazul tineriilor cu vârste între 25-34 ani (83%) și celor fără copii (82%). În rândul celor cu vârste între 35-55 ani, gradul de satisfacție față de experiența generală în concediile din stațiunea Mamaia este de 81%, mai ales în cazul celor cu venituri medii, respectiv 84%.

Următoarea stațiune în topul de satisfacție este Eforie Nord (73%), în special pentru cei cu vârste peste 45 de ani (76%), cei cu copii sub 14 ani (78%) și cei cu venituri medii (79%).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img