Stenograme din dosarul deputatului AKM

0
146

Detalii inedite din dosarul de corupţie al deputatului cu mitralieră, Cătălin Rădulescu! Social-democratul a fost condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi incompatibilitate cu funcţia, amintește B1 TV.

Stenogramele unor discuţii şi declaraţiile unor martori din dosarul deschis de procurorii anticorupţie scot la iveală felul în care Rădulescu ameninţa şi se lăuda cu relaţiile şi influenţa sa politică.

Mai bine de un an Cătălin Rădulescu a fost simultan parlamentar şi director-general la firma sa, Concordia Con. Asta deşi legea o interzice. Ca manager, deputatul PSD a negociat și obținut lucrarea de asfaltare a parcării unui mare magazin din Piteşti.

Potrivit declaraţiei unui denunţător, Rădulescu i-a ameninţat în mod repetat pe reprezentanţii supermarketului.

”Dacă aţi fi încercat să nu faceţi lucrarea cu mine, v-aş fi blocat toată activitatea pentru că noi suntem la putere. Vă trimiteam permanent controale de la Garda de Mediu, de la Garda Financiară, vă blocam şi la primărie, până vă blocam total activitatea”, i-ar fi spus Cătălin Rădulescu lui Marian Adam, angajat al lanţului de magazine, potrivit referatului întocmit de DNA.

Omul le-a povestit procurorilor anticorupţie că a semnat contractul cu firma deputatului în urma presiunilor.

Procurorii DNA arată că deputatul Cătălin Rădulescu ”se lăuda cu relaţiile şi cu influenţa sa politică, ori de câte ori avea ocazia”. În decembrie 2013, el l-a sunat pe Ştefan Narcis Neaga, preşedintele CNADNR la acea vreme:

 

Rădulescu: Sună-l acum pe Cornel şi întreabă-l dacă a semnat aseară cele două mandate, dacă nu să se ducă până la 11, la avocaţi, să le semneze şi ştampileze. Dă-mi mesaj să-mi spui.
Fratele: Atunci te pun în legătură cu el, ca să mergi. Că tu trebuie să preiei Concordia, nu ei.

Rădulescu: Sunt cu Dan, cu Şova acum, chiar e la microfon la Parlament şi mi-a zis ca mâine să fac plângere la Corpul de Control al ministrului, direct la el, pentru că nu s-a rezolvat situaţia asta nici până acum.
Neaga: Nu s-a rezolvat, pentru că e în procedură, de aia nu s-a rezolvat.
Rădulescu: Eu de asta v-am sunat, ca să vă zic că.
Neaga: Da, da, da. Nu vă faceţi probleme. Aşa cum am vorbit.
Rădulescu: Mă ţineţi şi pe mine la curent, da?
Neaga: Da, da, da. Sigur că da.

Unii parteneri de afaceri ai lui Rădulescu nici nu mai ştiau cum să-l salute, de frică:

Interlocutor: Da, domn’ director!?
Cătălin Rădulescu: Bă, nu sunt director eu, în primu’ rând.
Interlocutor: Da, domnu’ deputat. Mă scuzaţi!
Rădulescu: Mulţumesc frumos, că credeam că am ajuns director şi ăştia de la ANI d-abia aşteaptă.
Interlocutor: Mă scuzaţi, domnu’ deputat!

Procurorii anticorupţie au explicat că în actele firmei, în funcţia de director general al firmei Concordia Con Strade a fost pus, de formă, fratele deputatului, Cornelu-Vicenţiu Rădulescu. În discuţiile telefonice cu parlamentarul, fratele se comporta ca un subordonat: