spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeStatul ungar va plăti 50% din creşterea facturilor la electricitate şi gaz...

Statul ungar va plăti 50% din creşterea facturilor la electricitate şi gaz pentru IMM-urile care sunt mari consumatoare de energie

-

Márton Nagy, ministrul ungar al Dezvoltării Economice, a anunţat că Guvernul a adoptat un program de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii care sunt mari consumatoare de energie. Programul, care va începe la data de 1 octombrie şi se va desfăşura până la sfârşitul anului 2023, are două elemente principale: unul pentru sprijinirea costurilor de funcţionare, iar celălalt pentru sprijinirea investiţiilor, a explicat acesta.

Subvenţia de funcţionare înseamnă că timp de trei luni – octombrie, noiembrie şi decembrie – statul ungar va plăti 50% din creşterea facturilor la electricitate şi gaz pentru IMM-urile care sunt mari consumatoare de energie. 

- Advertisement -

Ministrul ungar al Dezvoltării Economice a mai anunţat că Guvernul a discutat şi despre alte două programe: un program de salvare a fabricilor şi un nou plan de acţiune pentru protecţia locurilor de muncă, dar nu a luat încă o decizie în privinţa acestora, urmând ca în următoarele săptămâni să elaboreze cadrul necesar pentru acestea.

Programul de salvare a fabricilor va sprijini investiţiile în eficientizarea energetică în industriile şi fabricile mari consumatoare de energie. Aici nu există sprijin pentru costurile de operare, ci doar pentru investiţii, astfel încât, dacă o companie doreşte să facă acest lucru cu banii proprii sau cu un împrumut, va fi ajutată de statul ungar să o facă, a explicat Márton Nagy.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img