spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeStatul ucrainean va prelua controlul mai multor întreprinderi "de importanţă strategică"

Statul ucrainean va prelua controlul mai multor întreprinderi „de importanţă strategică”

-

Statul ucrainean va prelua controlul mai multor întreprinderi „de importanţă strategică” pentru a ajuta efortul de război, între care producătorul de hidrocarburi Ukrnafta şi constructorul aeronautic Motor Sich, a anunţat luni guvernul, relatează AFP şi Reuters.

- Reclama -

„A fost luată decizia de a expropria activele întreprinderilor de importanţă strategică pentru a le aduce în proprietatea statului”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă secretarul Consiliului de securitate ucrainean, Oleksii Danilov.

„După ridicarea legii marţiale, aceste active vor putea fi returnate proprietarilor lor sau valoarea lor va putea fi rambursată”, a dat el asigurări.

Pe lângă Motor Sich şi Ukrnafta, statul preia controlul şi asupra Zaporojtransformator, o societate specializată în producţia de reactoare, a fabricantului de camioane AvtoKraz şi întreprinderea de rafinare petrolieră Ukrtatnafta.

„Activele celor cinci întreprinderi vor fi gestionate de Ministerul Apărării pentru a asigura nevoile urgente ale forţelor armate. Este vorba despre furnizarea de carburant şi de lubrifianţi, repararea echipamentelor militare şi a armelor”, a precizat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img