spot_img
26.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeStatul italian scoate la licitație parcul Nicolae Iorga din București începând de...

Statul italian scoate la licitație parcul Nicolae Iorga din București începând de la 5,5 milioane euro

-

Ambasada Italiei la București anunță scoaterea la licitație, în perioada 10 aprilie – 15 mai, a șase imobile aflate în proprietatea statului italian, printre care și un teren din Calea Victoriei, folosit drept parc public.

- Reclama -

Este vorba de parcul Nicolae Iorga.

Prețul de pornire pentru parc este de 5,5 milioane euro.

Deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al PMP, a afirmat, luni, că Primăria Capitalei, respectiv primarul general, Gabriela Firea, trebuie să demareze de urgență discuții cu autoritățile italiene în vederea achiziționării terenului aferent Parcului „Nicolae Iorga” din București, având în vedere că respectivul teren va fi scos la licitație de statul italian.

„Astăzi voi trimite o scrisoare oficială către primarul general al Capitalei prin care voi solicita să înceapă, de îndată, dialogul cu statul italian cu privire la Parcul Iorga de pe Calea Victoriei. Am observat că astăzi, statul italian, fiind proprietar a scos la licitație terenul din acest parc de aproape 3000 de metri pătrați. Cred că avem nevoie de aceste oaze de verdeață, iar statul român, respectiv Primăria Capitalei, are obligația să înceapă de îndată dialogul cu statul italian, astfel încât destinația pe care o are acest teren în clipa de față să se păstreze. În caz contrar, dacă statul nu va interveni, îmi dau seama ce se va întâmpla și chiar nu este cazul ca acel parc, încărcat de istorie, să fie distrus”, a declarat Eugen Tomac, la Parlament.

Este vorba despre imobilele situate la următoarele adrese: Târgoviște (Calea Domnească nr. 165); Galați (str. Gării nr. 38); Brăila (str. R. S. Campiniu nr. 35); Constanța (bd. Mamaia nr. 42); București (Calea Victoriei nr. 184-188 sector 1); București (str. Luigi Cazzavillan nr. 26-28 sector 1), a informat Ambasada Italiei, printr-un comunicat de presă.

Conform anunțului de licitație, postat pe site-ul ambasadei, imobilele din Târgoviște, Galați, Brăila și Constanța sunt nelocuite și se află în stare avansată de degradare. În București, este vorba despre un teren de 3.087 metri pătrați, fără construcții, folosit drept parc public (Victoriei nr. 184-188) și un teren de 1.133 metri pătrați fără construcții (str. Luigi Cazavillan, nr. 26-28).

Prețurile de pornire pentru licitații sunt următoarele: 45.841 euro (lotul din Târgoviște), 91.617 euro (lotul din Galați), 86.446 euro (lotul din Brăila), 505.222 euro (lotul din Constanța), 5,5 milioane euro (lotul din Calea Victoriei, București), 1,7 milioane euro (lotul din str. Luigi Cazavillan, București).

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...