spot_img
21.2 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăAnalizeStatul român a dat ajutor de stat numai multinaționalelor. Cum încearcă Farmec...

Statul român a dat ajutor de stat numai multinaționalelor. Cum încearcă Farmec să facă o investiție

-

În ultimii 12-13 ani, mai exact după 2008, guvernul a sprijinit cu ajutor de stat zece proiecte de investiţii cu o valoare de peste 100 mil. euro fiecare. Este vorba de fabrici din auto, electrocasnice sau utilaj petrolier, toate dezvoltate de companii multinaţionale, transmite Ziarul Financiar.

- Reclama -

„Plafonul de 500 mil. lei este uriaş. Noi la Farmec Cluj am fi primii pe listă care ar aplica pentru un ajutor de stat. Am încercat ani de zile să aplicăm, dar nu am fost eligibili. Noi avem în plan o relocare a fabricii Farmec în afara oraşului, avem deja şi terenul. E vorba însă de o investiţie de 100, maxim 200 de milioane de lei ce ar presupune şi modernizarea producţiei şi creşterea capacităţii. Nu avem cum să ajungem la 500 mil. lei, este uriaş. Nu cred că sunt firme româneşti care ar putea să se încadreze“, spune Mircea Turdean, executivul care conduce Farmec Cluj, cel mai mare producător local de cosmetice. El este şi acţionarul companiei.

Afacerile antreprenoriale româneşti au început să apară pe listele de ajutoare de stat aprobate abia după ce au fost lansate noi scheme în care plafonul de investiţii a fost coborât la câteva milioane sau zeci de milioane de euro.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...