spot_img
10.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăAnalizeStatele Unite, Franța și Marea Britanie au blocat pentru a două oară...

Statele Unite, Franța și Marea Britanie au blocat pentru a două oară într-o săptămână o reuniune ONU dedicată comemorării a 25 de ani de la agresiunea NATO împotriva Iugoslaviei

-

Din cauza poziției țărilor occidentale, Consiliul de Securitate al ONU pentru a doua oară într-o săptămână nu a putut organiza o reuniune solicitată de Rusia dedicată comemorării a 25 de ani de la agresiunea NATO împotriva Iugoslaviei, relatează un corespondent TASS .

La votul pe ordinea de zi a reuniunii, șase țări au votat în favoarea organizării unei reuniuni privind bombardamentele NATO, inclusiv Algeria, China, Rusia și Sierra Leone, în timp ce nouă s-au abținut, inclusiv Statele Unite, Franța și Marea Britanie. Astfel, agenda rusă nu a primit nivelul necesar de sprijin și a fost respinsă.

- Advertisement -

Primul reprezentant permanent adjunct al Rusiei pe lângă organizația mondială Dmitri Polyansky a spus că rezultatele votului dovedesc „suprareprezentarea” țărilor occidentale în acest Consiliu de Securitate al ONU. „Votul de astăzi a confirmat teza pe care o promovăm în contextul reformei Consiliului de Securitate, despre suprareprezentarea clară a țărilor occidentale în consiliu. Mi se pare că este pur și simplu greu de imaginat o ilustrare mai bună decât ceea ce s-a întâmplat astăzi”, a spus el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img