spot_img
28.7 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăDezvaluiri#SRIGate: Șeful acoperiților SRI din presă, fiica unui securist, genți de bani...

#SRIGate: Șeful acoperiților SRI din presă, fiica unui securist, genți de bani în pădurea Băneasa și dezvăluirile lui Băsescu/ CUM A ÎNCERCAT MIHAELA NICOLA SĂ ÎNCHIDĂ GURA FLUX 24

-

Fostul președinte Traian Băsescu detonează o posibilă bombă de proporții, prin intermediul unui comentariu pe Facebook, în care declanșează un atac tăios la adresa acoperiților din presă și a teoriilor răspîndite de aceștia la adresa lui. Concret, Băsescu susține, cu subiect și predicat, că acoperiții SRI din mass-media ar fi coordonați de cunoscuta specialistă în PR și advertising, Mihaela Nicola, scrie Inpolitics.

FLUX 24 a scris mai multe articole despre Nicola, aceasta cerând în instanță scoaterea articolelor de pe site, acțiune respinsă de instanță.

CE A SCRIS FLUX 24:

Scandalul implicării firmei The Group a fiicei unui securist în procesul de rebranduire al SRI scoate la iveală coincidențe bizare care pot însemna în fapt dezvăluiri explozive care pot însemna #SRIGATE: genți de bani în pădurea Băneasa la sediul SRI, rebranduirea principalului serviciu de informații românesc, firma fiicei unui securist și cel mai mare contract de rebranduire din industria românească

Informațiile:

1. Duminică seară (n.red-aprilie 2016) la unde.tv, postul de televiziune al lui Robert Turcescu, doi foști ofițeri SRI, Adrian Radu şi Daniel Florea, fac dezvăluiri de senzație: Firma  The Group a făcut rebranduirea Serviciului Român de Informaţii (SRI). Adrian Radu a spus că unul din patronii The Group, Mihaela Nicola, este fiica unui fost ofiţer de securitate.

CITIȚI ȘI:EXPLOZIV/ Firma fiicei unui fost securist lucrează pentru SRI şi Kovesi

2.Marți, SRI îi răspunde lui Robert Turcescu la solicitarea acestuia privind contractul între The Group și SRI: (…) Vă facem cunoscut că Serviciul Român de Informații nu a încheiat niciun contract cu agenția numită de dumeavoastră sau cu vreo altă agenție care să aibă un obiect de activitate similar și nu a efectuat plăți către nicio companie sau persoană pentru servicii de relații publice, branding sau comunicare de orice fel.Precizăm că procesul de branding institutional a fost efectuat de structura de comunicare a SRI, s-au utilizat exclusiv resurse și capabilități interne, minime. Demersul s-a bazat pe o amplă consultare și participare a personalului SRI și a beneficiat de sprijinul pro-bono al unor specialiști externi.

3. FLUX 24 descoperă în revista SRI, Intelligence, nr.26, în primăvara lui 2014, un interviu cu Mihaela Nicola de la The Group care povestește cum personal a participat la focus grupuri făcute în țară despre SRI: Din respect pentru rigoarea demersului, am asistat eu însămi la multe focus grupuri în diferite orașe ale țării. A fost foarte util să vizionez, din camera alăturată, pe monitor, așa cum cere metodologia tuturor focus grupurilor.

De altfel, Mihaela Nicola este un colaborator al revistei SRI.

0nicolaMihaela Nicola și The Group au lucrat deci pentru SRI nu într-un proces strict de rebranding, ci unul mult mai amplu de comunicare și imagine.

nicola]De ce ar fi lucrat The Group pro-bono, adică gratis, pentru SRI?

4. Un posibil răspuns îl găsim într-o postare de pe facebook reprodusă acum câteva luni de FLUX 24 a lui Daniel Dragomir, fost de șef Grupare Sectoare informativ-Operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combatere Terorism din SRI. Acesta povestea cum a fost atribuit cel mai mare contract de rebranding din România (Telekom și Cosmote) în valoare de 15 milioane de euro în pădurea Băneasa la sediul SRI. Partea din contract pentru media, adică grosul, a revenit Media Investment, firmă parte a The Group, adică Mihaelei Nicola.

telekom_schnellerDragomir afirma că a existat o luptă între agențiile de PR și publicitate controlată de SRI pentru a pune mâna pe unul de cele mai mari contracte de publicitate și rebranding din România: transformarea Romtelecom în Telekom. 

Colonelul SRI se referă la contractul pentru implementarea brandului Telekom în România, parte a celebrei companii germane T Mobile asociată cu compania elenă OTE în ceea ce a fost Romtelecom.

El afirmă că ar fi fost cărate genți de bani în pădure, trimitere la Pădurea din Băneasa, unde se află sediul SRI.

d1Incep sa imi amintesc, usor, usor, ca in ceata….de anumite discutii purtate de conducerea SRI la acea vreme (domnul director Maior si prim adjunctul Coldea), precizează Dragomir.

d2

POSTAREA  LUI DANIEL DRAGOMIR:

Ca tot suntem intr-o zi de sambata…care nu este afectata de vreo predictie premonitorie..
Si ca tot promiteam ca o sa imi amintesc de zile mai bune…
Incep sa imi amintesc de o lupta intre agentiile de PR si publicitate dintru sfarsitul anului 2012… Tamam cand plecam eu de la guvern..
Incep sa imi amintesc, usor, usor, ca in ceata….de anumite discutii purtate de conducerea SRI la acea vreme (domnul director Maior si prim adjunctul Coldea),
Vag, dar foarte vag (cred ca sunt inregistrari pe tema asta care or sa ma ajute… God knows) ..
Si discutii aprinse cu domnul Chiritoiu si unele mai „under the table” cu domnul Valentin Mircea (adjunct in acea vreme la Consiliul Concurentei, acum Sef al Corpului de Control al domnului Ciolos)…
Discutii aprinse intr-o duminica seara..cum facem noi, sa f…..em toate agentiile de media ca
Patria a priori sa (luati cu ghilimele desigur „castige contractul de la Telekom”)…
Dupa frigul indurat anul trecut…
Flash-urile de memorie…ciudat..survin asa repede..
Pe cat reusesc sa imi amintesc gentile de bani carate la „padure”…
Noroc ca nu e…Tuesday…

Dragomir a fost arestat în decembrie 2014 și trimis în judecată de DNA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img